Mites a l’aparador és un conjunt de relats basats en diferents mites clàssics de la tradició grega.
Des dels seus orígens, tots els mites han pretès donar un significat del món, explicant la seva formació i donant sentit a tot allò que succeïa, però sobretot han estat relats literaris. Es considera també que els mites clàssics contenen diferents arquetips humans, i que d’una manera o d’una altra la narrativa occidental neix a partir de la mitologia grega. Partint d’aquestes idees els/les autors/es d’aquests relats han intentat tractar els mites amb una visió pròpia.
El conjunt dels relats està estructurat en tres parts. En la primera, El Rei Sísif, s’elaboren relats on podem trobar diferents accepcions del mite de Sísif com la repetició, l’esforç, l’esperança o l’absurd.
En la segona part, Mites esbocats, es planteja una aproximació a diferents elements de la mitologia (déus, personatges, llegendes … ) buscant les seves similituds amb situacions actuals i quotidianes. S’adopten perspectives diferents que van des del mite com a pretext per a la creació d’un relat fins a la reinterpretació argumental del mite.
En la tercera part, Ulisses és mort, es dóna veu a personatges de l’Odissea perquè parlin de l’heroi en el moment en què coneixen la seva mort. En aquesta part els relats estan contextualitzats en un espai/temps després de la primera gran guerra del segle XX.
Amb la presentació d’aquest recull de 19 relats de sis autors/es, es mostra l’obra més ambiciosa fins el moment, del Col·lectiu Literari mots.en.cru.