L’home que espera l’estiu

Platja del Miracle

L’home que tot l’hivern espera l’estiu, arriba a la platja i s’estira a la sorra. La seva pell assedegada de sol, xarrupa tots els seus raigs amb tantes ganes, que l’home s’espanta i busca a la bossa alguna cosa per resguardar-se. Pensa que com més gruixut millor i res li sembla tan adient com el primer volum del llibre Tàctiques per enrotllar-se a la platja el primer dia de sol. Sense pensar-s’ho més, se’l col·loca damunt del pit i sent el, de primer fresc i després càlid, contacte del paper amb la seva pell, que fa que els seus ulls es tanquin mansament.
No sap que la introducció ja indica que molts dels consells que es donen al manual, no necessàriament funcionen per a tothom ni per a tothom igual. Així, amb els porus ben oberts per l’escalfor i de la mateixa manera que abans xuclaven el sol amb vehemència, ara xuclen suaument totes les paraules del magnífic llibre.
L’home que dormia, mentre omplia el seu ésser de paraules, ara es desperta i veu el llibre buit i en blanc al seu damunt. Pot entendre el que ha passat, ha sentit a parlar d’osmosis i de dissolucions, però com entendre les paraules barrejades dintre seu? Per un moment l’angoixa l’aclapara, però l’abatiment és breu.
Una noia se li acosta amb un somriure i ell sent que alguna cosa, fins ara travada dins del seu cap, s’allibera i, atropelladament li desferma la llengua. No sap com ho ha fet, però les paraules surten de la seva boca, una darrere l’altra i deuen ser les adequades perquè la noia ha eixamplat el seu somriure. Cada adjectiu amb cada nom, cada verb amb el seu complement, cada frase ben lligada…
I l’home que esperava l’estiu pensa que el llibre que va comprar sense convicció, funciona, i fins i tot, sense llegir-lo.

mots.en.cru

Teresa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s